gift-box-on-wooden

Tacksamhet! Det var precis det jag kände i förra veckan när de flesta av våra medarbetare efter 20 månader återigen träffades på kontoret. 

Tacksamhet för att återigen mötas fysiskt, tacksamhet över att höra småprata runt kaffemaskinen och tacksamhet av att känna pulsen från konferensrummen.

Visst har arbetet och samarbetet gått bra under pandemin men jag och mina kollegor har saknat det fysiska mötet och den energi som det medför. För visst ger det oss energi och glädje att höra skratten från fikarummet, vid en välbehövlig paus.

Att vara en attraktiv arbetsplats är viktigt för oss arbetsgivare eftersom en av våra största tillgångar är våra medarbetare. Våra medarbetare skall känna att arbetet är en trygg plats men att det även är utvecklande för var och en.

Dessutom skall det vara roligt, vem vill inte ha medarbetare som hjular in på kontoret varje måndag? Tänk dig vad den energin gör för både företaget och era kunder.

På NORIAN är vår medarbetarkraft, som bygger på alla våra unika medarbetare och deras kompetens, vår viktigaste tillgång. Jag, i all min tacksamhet, har glädjen att få arbeta med kollegor som alltid sätter våra kunder och teamet först. Även om jag är riktigt kass på att hjula så kliver jag över tröskeln till kontoret med det största leendet samt vetskap om att vi på NORIAN även denna dag kommer att leverera till våra kunder och att vi som team utmanar oss samt utvecklas som individer.

___

Att pandemin fortsatt begränsar våra möjligheter till fysiska möten gör det extra viktigt att visa uppskattning. Vi står nu inför en av årets största helgdagar så varför inte ta tillfället och uppmärksamma dina medarbetare lite extra.

Det finns olika sätt att visa uppskattning på. Som arbetsgivare kan du ge dina medarbetare en julgåva skattefritt för ett värde av 500 kr inkl moms. Under 2021 kan du dessutom ge en skattefri ”coronagåva” till ett värde av 2.000 kr inkl moms. Har du inte utnyttjat detta under året så kan du slå ihop dessa två gåvor och ge dina medarbetare en extra fin julgåva till ett totalt värde på 2.500 kr skattefritt.

Kom dock ihåg att gåvorna inte får ges i form av pengar eller presentkort som kan bytas till pengar.

Har ni möjlighet att bjuda era medarbetare på ett säkert julbord, tänk på att sedan 1:a januari 2017 är julbord inte längre avdragsgillt för företaget. Ni har dock rätt att lyfta momsen för förtäring upp till 300 SEK/medarbetare. Väljer ni istället att bjuda era medarbetare på en jullunch så kom ihåg att den inte kan räkas som intern representation utan den skall förmånsbeskattas för de anställda.

___

Jag är mycket stolt över min medarbetare och vad vi har åstadkommit under 2021. Jag längtar dock efter att kunna ses utan restriktioner och begränsningar. Jag ser fram emot vårt nästa fysiska möte här på kontoret där vi åter sprider energi och glädje mellan varandra.

Var rädd om dig och värna om andra!New call-to-action